Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
Wpływ benzoesanu sodu i sorbinianu potasu na jakość marynowanych filetów śledziowych
Referowali: Michał Warniełło i Dominika Peda /w:/ IV Dni Młodych Liderów Jakości, Poznań 21-22 maja 2024, str. 37

Student Expo - Targi Kół Naukowych ZUT 2023
wystąpili: Michał Warniello, Dominika Peda, Agata Bozek, Nanotechnologia ZUT, 22-23.03.2023.

Twaróg zawierający astaksantynę z pancerzy krewetek jako produkt funkcjonalny" I miejsce
Referowali: Michał WAŁCERZ, Justyna BIERDEK, /w:/ VIII Ogólnopolska Sesja Studenckich Kół Naukowych; Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 1-2 grudnia 2022., Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie. Na zdjęciu Laureaci wraz z opiekunami

„Odzyskiwanie astaksantyny z pancerzy krewetek"
ref.: Michał Wałcerz, Justyna Bierdek /w:/ VII Ogólnopolska Sesja Studenckich Kół Naukowych; Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 8-10 grudnia 2021.
„Odzyskiwanie funkcjonalnych białek z pancerzy krewetek" - III miejsce
ref.: Tomasz Bogdan, Patryk Kamiński /w:/ XXXV Międzynarodowa Konferencja Studenckich Kół Naukowych i XXXV Sejmik SKN, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 16-17 maja 2019, str. 56.

„Wpływ czasu zamrażania na właściwości marynowanych śledzi" -
ref.: Tomasz Bogdan, Patryk Kamiński /w:/ XXXV Międzynarodowa Konferencja Studenckich Kół Naukowych i XXXV Sejmik SKN, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 16-17 maja 2019, str. 57.
„Jakość marynowanego śledzia bałtyckiego podczas składowania zamrażalniczego"
ref.: Patryk Kamiński, Tomasz Bogdan /w:/ IV Ogólnopolska Sesja Studenckich Kół Naukowych, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 23-24 listopada 2018.

„Właściwości technologiczne białek odzyskanych z pancerzy pozostałych po obieraniu krewetek"
ref.: Tomasz Bogdan, Patryk Kamiński /w:/ IV Ogólnopolska Sesja Studenckich Kół Naukowych, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 23-24 listopada 2018.

„Odzyskiwanie białka z surowców ubocznych w przemyśle spożywczym metodą pH-shift"
ref.: Angelika Dominiczak /w:/ III Ogólnopolska Sesja Studenckich Kół Naukowych, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 24-25 listopada 2017.
Członek Koła naukowego jest współautorem publikacji:
Metoda pH-shift. Odzyskiwanie białka z rybnych surowców ubocznych. Przemysł Spożywczy, 10, 24-27. Szymczak M., Dominiczak A., Szymczak B. 2017.
Wpływ czynników technologicznych na aktywność proteolityczną mięsa śledzi podczas procesu marynowania"
ref.: Marta Ogiełło i Anna Olczyk /w:/ VII Kopernikańskie Sympozjum Studentów Nauk Przyrodniczych, 1-2 kwietnia 2017.
"Aktywność proteolityczną mięsa śledzi podczas procesu marynowania"
Ref: inż. Marta Wilczyńska, inż. Zuzanna Watral /w:/ II Ogólnopolska Sesja Studenckich Kół Naukowych, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 25-26 listopada 2016.
"Żywność, która uzależnia"
Ref.: inż. Katarzyna Kowalska, lic. Paulina Brodalka /w:/ Konferencja Kół Naukowych uczelni Szczecińskich - Młody człowiek w świecie pokus czyli Brać albo Być. Wyższa Szkoła Bankowa w Szczecinie, 28 kwietnia 2016.

"Hydrolizaty mięsa dorsza jako źródło związków o działaniu przeciwutleniającym"
Ref: Paulina Brodalka, Katarzyna Kowalska, Wyróżnienie za wystąpienie /w:/ I Ogólnopolska Sesja Studenckich Kół Naukowych, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, grudzień 2015.

"Wpływ rodzaju zalewy smakowej na jakość mięsa marynat śledziowych"
ref: Ruc M., Pruchnicka E., Bandosz W. Prezentacja /w:/ V Uczelniana Sesja Studenckich Kół Naukowych, Szczecin, 6 grudnia 2013 r.
Wyniki badań opublikowane w recenzowanym czasopiśmie:
Szymczak M., Szymczak B., Koronkiewicz A., Felisiak K., Bednarek M*. 2013. Effect of cover brine type on the quality of meat from herring marinades. Journal of Food Science, 78(4), 619-625.
*członek SKN
"Charakterystyka sensoryczna, fizyko-chemiczna i mikrobiologiczna marynat śledziowych dostępnych w okresie świątecznym"
ref: Ruc M., Pruchnicka E., Bandosz W.) Prezentacja /w:/ Współczesne Koncepcje w Towaroznawstwie, Krajowa Sesji Studenckich Kół Naukowych, 27.02-3.03.2013, Gdynia.

"Enzymy w soleniu ryb"
ref: Junak M., Pruchnicka E., Ruc M. Prezentacja /w:/ IV Uczelnianej Sesji Studenckich Kół Naukowych ZUT, 7 grudnia 2012, Szczecin.
